Slide background
Slide background
Slide background

Smart House

Fondatorii companiei, specialisti cu experienta in domeniul sistemelor de telecomunicatii si securitate, au creat o companie bazata pe relatia dintre prestator si beneficiar, relatie pe care o cladim prin calitatea si promptitudinea serviciilor oferite

Ce este o solutie “smart house”?

Cand vorbim despre “smart house”, viitorul a devenit deja trecut. Casa ta este complet automatizata, iar tu vei putea controla toate echipamentele din caminul tau; sau … mai mult se vor controla singure pe baza parametrilor definiti de tine si a conditiilor externe.
Controlul iluminatului si al prizelor de alimentare, controlul jaluzelelor si al rulourilor exterioare, controlul temperaturii, fie ca este vorba de aer conditionat sau centrale termice, controlul sistemelor audio-video, controlul sistemelor de alarma, al accesului sau sistemului de supraveghere video le vei realiza dintr-un panou control, tableta sau Smart Phone.

Merten Feller Shooting 13.07.2009
Merten Feller Shooting 13.07.2009

Solutiile KNX de la Schneider – Electric

KNX – The worldwide STANDARD for home and building control

Standardul de comunicație KNX este singurul Open Standard din lume pentru controlul instalațiilor caselor și clădirilor, fiind certificat la nivel mondial în Europa, America și China. In cadrul asociatiei KNX, pana in prezent, se regasesc peste 300 de companii producatoare din toata lumea.

sch

Orice produs, indiferent de producător urmează același traseu de certificare, in laboratoare neutre, asigurându-se astfel interoperabilitatea intre echipamente indiferent de cine îl produce. Devine astfel posibila rezolvarea oricărei provocări în automatizare și control, prin utilizarea de echipamente dedicate fiecărei soluții particulare.

Solutia KNX de la Schneider Electric poate fi folosita pentru toate aplicațiile de control si automatizare al clădirilor si este creata să poată fi utilizat în toate tipurile de clădiri, noi sau existente, de orice mărime, ce oferă un grad ridicat de flexibilitate si adaptabilitate la orice necesitați.

Solutia KNX de la Schneider Electric poate fi conectat cu orice alt sistem, exista Gateway-uri de comunicație cu aproape toți marii producători de echipamente și cu cele mai utilizate protocoale de comunicație.

Avantajele utilizarii solutiilor KNX de la Schneider Electric

Economiile de energie realizate prin utilizarea sistemelor smart home KNX, față de un sistem clasic sunt de pana la 35%, in functie de scenariile programate

Exemplu:
• deconectarea tuturor echipamentelor electrice cand pleci de acasa
• coborarea rulourilor exeterioare sau controlul draperiilor cand nu este nimeni in casa;
• scaderea intensitatii luminoase sau inchiderea luminilor in camerele in care nu este sesizata prezenta;
• setarea temperaturii pe fiecare camera in parte, in functie de destinatia sa;
• gestioarea consumurilor electrice si utilizarea panourilor solare la eficienta maxima etc.

Solutie flexibila și customizabila

Sistemul pentru casă inteligenta KNX, poate fi proiectat pe nevoile specifice ale clădirii. Toate funcțiile instalațiilor unei clădiri sunt coordonate între ele și corelate cu condițiile de mediu ambiental și exterior. Iluminatul, încălzirea, răcirea sunt adaptate perfect pe cerințele utilizatorului, fără să influențeze în vreun fel confortul acestuia.

Utilizare eficienta a energiei, în funcție de necesitate, conduce la o reducere substanțială a consumurilor și duce la amortizarea investiție în doar câțiva ani.

Costuri scăzute la proiectare și instalare

Costurile cu proiectare sunt reduse prin utilizarea metodelor si simulărilor software. Costurile cu cablarea sunt din nou scăzute, în locul cablurilor de forța pentru orice senzor sau întrerupător clasic se folosește un singur cablu cu 2 perechi. Modificările de funcționalitate ale instalației în casele inteligente KNX , nu mai implică recablarea sistemelor, ci doar o simpla reprogramare software.

Solutie modulara, scalabila și cu posibilitate de upgrade.

Instalațiile pentru casa inteligenta, bazate pe KNX sunt reprezentate de sisteme modulare, ce funcționează descentralizat eliminând astfel apariția unui singur „Point Of Failure” ce ar pune în pericol funcționare întregului sistem. Orice extensie sau renovare a clădirii se poate conecta la instalația KNX existentă, fără a fi nevoie de reconfigurări ale sistemului inițial.

P119162-PPT
UNICA home / Schneider-Electric

Ce poti face cu o solutie KNX de la Schneider Electric

• Controlul iluminatului casei si al gradinii

• Controlul ventilatiei si aerului conditionat

• Controlul incalzirii si al centralelor termice

• Controlul draperiilor, jaluzelelor si al rulourilor exterioare

• Controlul sistemelor de avertizare efractie si incendiu

• Controlul sistemului de supraveghere video

• Controlul sistemelor audio-video si home-cinema

• Controlul sistemelor de control acces, video-interfon sau automatizare

Haus S. Calw/ Burk Architekten, Calw

Toate acestea le vei controla din panoul central, panourile distribuite, tableta sau smart-phonul tale.