Slide background
Slide background
Slide background

Sisteme de supraveghere video

Fondatorii companiei, specialisti cu experienta in domeniul sistemelor de telecomunicatii si securitate, au creat o companie bazata pe relatia dintre prestator si beneficiar, relatie pe care o cladim prin calitatea si promptitudinea serviciilor oferite

Ce sunt sistemele video ?

Sistemele de supraveghere video sunt poate cele mai populare sisteme de paza in zilele noastre,3.2. camera speed dome avand a deosebita utilitate atat in mediul residential, cat si in cel de business. Practic, un sistem de supraveghere video, preia imagini prin intermediu unor camere si sunt inmagazinate pe un sistem de inregistrare (DVR – digital video recorder). Filmarile astfel realizate, pot fi vizionate atat local pe un monitor sau televizor, cat si on-line pe un calculator, laptop, tableta sau telefon.

3.2._camera_speed_dome_
3.2._cam_dome_ir_rez_1

Din ce este format un sistem video ?

Camerele video sunt echipamentele prin intermediul carora se preiau imaginile si sunt transmise mai departe spre a fi prelucrate. Acestea pot fi clasificate in mai multe moduri: de interior sau de exterior, cu vedere pe timp de noapte sau cu vedere numai pe timp de zi, dupa forma constructiva a camerei, dupa calitatea procesorului etc. Alegerea camerelor se face absolut numai in functie de necesitatea ta si caracteristicile spatiului ce trebuie supravegheat.
UntitledDVR sau digital video recorder este sistemul de inregistrare si prelucrare a datele. Ca scurta evolutie a acestui echipament s-au folosit la inceput VCR-urile (poate iti mai aduci aminte de acele “videouri” din perioada comunista, cand te strangeai cu 5-6 prieteni si te uitai la un film … poate pentru a treia oara) care inregistrau pe caseta video, apoi in anii ’95 au aparut placile de captura, care se montau in calculator si inregistrau pe hard-disckul acestuia, iar prin 2005 au aparut aceste DVR, care practic sunt echipamente distincte, robuste si de mici dimensiuni.3.2. cam dome ir rez 1
Sursele de alimentare sunt echipamentele carora nu li se acorda meritele pe masura. Cei mai multi instalatori, dar si beneficiari opteaza pentru niste solutii ieftine sau de compromis cand este de vorba de sursele de alimentare, insa calitatea semnalului transmis de camera la DVR este data in primul rand de puterea acestei surse.
Celelalte elemente continute de un sistem video sunt mufele si cablurile, unde unii fac multe compromisuri, calitatea inregistrarilor avand de suferit.

De ce sa-ti montezi un sistem de supraveghere video ?

• Cei mai multi hoti sunt amatori sau mici borfasi. Observarea prezentei camerelor de supraveghere video ii va descuraja sa-si duca planurile la bun sfarsit;
• Si daca nu au observant aceste sisteme, inregistrarile te vor ajuta cu siguranta sa identifici autorii;
• Si daca, totusi, unii hoti sunt mai prudenti si poarta masca, tot vei gasi multe detalii inregistrare: imbracaminte, statura, poate semen distinctive, un numar de masina sau macar directia in care a luat-o cand a parasit perimetrul tau.
• Iti poti urmari bona cum se poarta cu copilul tau sau menajera daca iti fura din bijuterii;
• Poti observa daca angajatii tai sunt eficienti, daca stau prea mult la tigara sau daca se poarta profi cu clientii tai.
• Iti poti demonstra nevinovatia, in cazul in care ai clienti nemultumiti sau ai inregistrarile unor altercatii ivite in spatiul sau langa spatiul tau.
• Poti da fi un bun cetatean … sistemul tau poate inregsitra evenimente petrecute pe langa casa sau afacerea ta si poti ajuta o persoana pagubita.

3.2._box_5_SAMSUNG_rotit
3.2._DVR_rez_1

Ce putem face noi in plus pentru tine cu un sistem video?

• Iti putem lega video-interfonul de la poarta la DVR pentru a putea inregistra cine te-a sunat sau pentru a vedea de pe telefonul tau cine suna la poarta/ usa.
• Iti putem lega DVR-ul (daca alegi un model care permite acest lucru) la un sistem de alarma, astfel miscarea sesizata de o camera va transmite un semnal unitatii de alarma care poate declansa o sirena, aprinde un proiector sau comunica unui dispecerat de interventie (daca esti conectat la unul).
• Prin intermediul unui modulator A/V cu amplificare iti putem introduce DVR-ul in grila de programe TV de pe toate televizoarele din casa (exemplu: pe toate televizoarele din casa, vei vedea DVR-ul pe canalul 81, fara a putea insa sa interactionezi cu DVR-ul). Acest lucru nu se poate inca realiza, daca folosesti televiziunea digitala.
• Putem seta un calculator la distanta sa inregistreze in mod continuu ceea ce inregistreaza si DVR-ul.